Ensign
Join Date: Aug 2012
Posts: 1
After i log in and the screen start loading for the map, it gets to about 96/97 on the loading counter then takes ages to make and progress. If i wait a long while maybe 10 mins , then i am in game but my ship can only rotate but not move forward or back. I also cant warp, the fleet window is messed up (no statistical data on any pages, just the last news on first page), Duty offer window is messed up (show a list of all the complete missions with no text and can not be collected), Dilithium store wont pop up, but the Zen store will (lol what a surprise), cant visit bridge. Basically all i can just sit there rotating and watching other ships fly by normally. Cant even leave the map.
i have taken my time to read reports similar to my problem on STO forums site and none of the suggestions have worked
Things i have done.
Disable Virus checker
Uninstalled viruses checker and internet security
-Updated Drivers
-Mother board, lan drivers and chip set
-Installed and patch STO
-uninstalled STO and then reinstalled
-forced file verification
-tired with on demand patching turned off
-Tried using STO launchers Proxy setting
-Tried safe mode for STO
- Set administration privileges
- tried new character

Computer info
GPU: NVIDIA GeForce GTX 650
CPU: Core(tm) 15-3470 CPU @ 3.20Ghz (Quad)
Network adapter: Qualcomm Atheros AR161/8165 PCI-E Gigabit Ethernet Controller (NDIS 6.20)
Motherboard: Gigabyte GA-Z77-DS3H
Ram: 8 GB
Windows 7 64 bit home premium
... So any ideas?
additional
-Have install 'Arc' and used that to launch the game
-have set game to one core only
-have disable firewall
-Have shouted at the computer
Still no change
Ensign
Join Date: Oct 2013
Posts: 1
# 2
10-27-2013, 05:32 AM
Hey there.
I have this exact problem. loading slows down around 96-97 takes sooooooo long to finish. then when i get into game. all i can do is rotate my ship. i cant even log out. only exit game :'(
Ensign
Join Date: Jun 2012
Posts: 5
# 3
10-27-2013, 12:32 PM
+1. I am having severe problems like you are with STO in the evenings...
Lieutenant
Join Date: Nov 2012
Posts: 69
# 4
10-28-2013, 12:13 AM
Same issue here too. I already contacted the support, nothing useful yet. It's interesting... we have the same CPU and the same integrated network card.
Ensign
Join Date: Oct 2013
Posts: 2
# 5
10-29-2013, 01:43 PM
i am having the same trouble, but i have a i7 3770k , i cant test uk day time as i am at work, 2 different characters do it i hope they find the problem soon.
Lieutenant
Join Date: Nov 2012
Posts: 69
# 6
10-30-2013, 02:41 PM
It feels like the game is loaded already, but the loading screen does not want to go away.
Do you guys also hear battle (red alert) background music during loading screen?
Commander
Join Date: Feb 2013
Posts: 361
# 7
10-30-2013, 03:41 PM
download program pingplotter, set intervals to 1s and put this adress to field "adress to trace" 208.95.185.41 (it is sto server) and you can see how much packets you will lose, problem can lie here.
post here results (save resuts to file and gice link here to file).
Lieutenant
Join Date: Nov 2012
Posts: 69
# 8
10-30-2013, 04:10 PM
Here it is:
https://www.dropbox.com/s/rfs770ltzn....95.185.41.txt
I have SMCWBR14S-N4 router, but my computer is set as a DMZ.

Last edited by squito; 10-30-2013 at 04:14 PM.
Commander
Join Date: Feb 2013
Posts: 361
# 9
10-30-2013, 04:41 PM
why it is in txt format and not in pp2 format ? so it can be loaded by program and easily viwed ?
it is mainly for pw network guy so he can reviev it, find faults and put it up (where it will sit unoticed ).
Lieutenant
Join Date: Nov 2012
Posts: 69
# 10
10-30-2013, 11:43 PM
After work I'll get you the pp2 format.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 12:13 PM.