Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 48
Howdy folks,

I'm pretty new to the foundry and I'm building sets for the machinima series Star Trek: Majestic. I have a question about how to give turbolifts the option to go to different levels that I've already designed. Currently, I have the following maps done: Deck 1: Bridge, Deck 4: Engineering, Deck 5: Shuttlebay, and Deck 6: Sick Bay, Brig, and Transporter room. How do I have the turbolifts on each of these decks allow a person to travel to all of the other decks?
Star Trek: Majestic producer, writer, set designer, and other hats.
Captain
Join Date: Jun 2012
Posts: 3,050
# 2
09-15-2013, 12:22 PM
Quote:
Originally Posted by thepatriot1776 View Post
Howdy folks,

I'm pretty new to the foundry and I'm building sets for the machinima series Star Trek: Majestic. I have a question about how to give turbolifts the option to go to different levels that I've already designed. Currently, I have the following maps done: Deck 1: Bridge, Deck 4: Engineering, Deck 5: Shuttlebay, and Deck 6: Sick Bay, Brig, and Transporter room. How do I have the turbolifts on each of these decks allow a person to travel to all of the other decks?
Are these different maps or different sets built on the same map? If different maps, then put an invisible object in the turboligt, with last task of the story board (for that map) to interact with the invis obj. Write the interact text as "Activate Turbolift" or something like that.
Commander
Join Date: Dec 2012
Posts: 446
# 3
09-15-2013, 12:26 PM
Quote:
Originally Posted by thepatriot1776 View Post
Howdy folks,

I'm pretty new to the foundry and I'm building sets for the machinima series Star Trek: Majestic. I have a question about how to give turbolifts the option to go to different levels that I've already designed. Currently, I have the following maps done: Deck 1: Bridge, Deck 4: Engineering, Deck 5: Shuttlebay, and Deck 6: Sick Bay, Brig, and Transporter room. How do I have the turbolifts on each of these decks allow a person to travel to all of the other decks?
Foundry is linear, so they'd have to be in order. Not multiple choice. Unless you were to do a custom build with them all on the same map where different settings would show/hide based on triggers.

& Rose Tinted Mirror (Fed 31+)
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 48
# 4
09-15-2013, 02:16 PM
Quote:
Originally Posted by isthisscience View Post
Foundry is linear, so they'd have to be in order. Not multiple choice. Unless you were to do a custom build with them all on the same map where different settings would show/hide based on triggers.
They're all separate maps.
Star Trek: Majestic producer, writer, set designer, and other hats.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,508
# 5
09-15-2013, 04:36 PM
Quote:
Originally Posted by thepatriot1776 View Post
They're all separate maps.
If that's the case then what Kirkfat said will work

Check out my Foundry missions:
Standalone - The Great Escape - The Galaxy's Fair - Purity I: Of Denial - Return to Oblivion
The Defenders - Duritanium Man - The Improbable Bulk - [WIP] Commander Rihan
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 48
# 6
09-15-2013, 06:33 PM
Quote:
Originally Posted by isthisscience View Post
Foundry is linear, so they'd have to be in order. Not multiple choice. Unless you were to do a custom build with them all on the same map where different settings would show/hide based on triggers.
They're all on different maps. I'm thoroughly confused because if I have multiple actions on the same interact, it won't fire until all the actions are completed for both turbolifts. If I separate them all into different actions it only gives me the option to go one other map in one of the turbolifts and the second turbolift has no interactions. Do you happen to have a tutorial or something written up that goes into more detail that I can follow?
Star Trek: Majestic producer, writer, set designer, and other hats.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,508
# 7
09-15-2013, 07:23 PM
Are you trying to give the player an option to which map they want to go to? This isn't possible.

Check out my Foundry missions:
Standalone - The Great Escape - The Galaxy's Fair - Purity I: Of Denial - Return to Oblivion
The Defenders - Duritanium Man - The Improbable Bulk - [WIP] Commander Rihan
Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 48
# 8
09-15-2013, 07:24 PM
Quote:
Originally Posted by zorbane View Post
Are you trying to give the player an option to which map they want to go to? This isn't possible.
Yup that's what I'm trying to do.
Star Trek: Majestic producer, writer, set designer, and other hats.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,508
# 9
09-15-2013, 08:00 PM
Quote:
Originally Posted by thepatriot1776 View Post
Yup that's what I'm trying to do.
unfortunately like thisisscience said, the map transitions and such are all very linear
map 1 to map 2 to map 3 to map 4

Check out my Foundry missions:
Standalone - The Great Escape - The Galaxy's Fair - Purity I: Of Denial - Return to Oblivion
The Defenders - Duritanium Man - The Improbable Bulk - [WIP] Commander Rihan
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 02:00 PM.