Lieutenant
Join Date: Jun 2012
Posts: 55
# 1 PWE signal issues
09-21-2013, 10:20 PM
I am getting a little tired of PWEs signal issues. I am running a gigabit router off a 50 Mbps internet connection. But here lately I have been dealing with massive lag spikes. I have done ping tests to PWE's servers and they always come back horrible. But if I do a ping test on something like google itself, it is super low, like not even 10. WTF is up with that???????????????????
C&C of the Federation Outsiders
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 6,014
# 2
09-21-2013, 11:11 PM
It's getting a little boring about telling the same story every time, but let's give it another shot:

Just because you have a clear line to google, dosen't mean you have a clear line to PWE.

Remember, it's not like you have a direct connection to PWE... It goes through a series of hubs and routings before it reaches PWE/Google/9gag whatever.

For example, heres a tracert to google:

Quote:
Tracing route to google.com [94.138.88.110]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 1 ms <1 ms 1 ms 89.*.*.66
3 2 ms 2 ms 2 ms te1-2.abn-pe-01.* [89.*.*.110]
4 2 ms 2 ms 2 ms te1-2.abn-cor-01.* [89.*.*.86]
5 2 ms 2 ms 2 ms te1-4.hnd-cor-01.* [89.*.*.73]
6 2 ms 6 ms 2 ms te1-4.hos-cor-01.* [89.*.*.16]
7 2 ms 2 ms 2 ms 94.138.88.67
8 2 ms 2 ms 1 ms cache.google.com [94.138.88.110]

Trace complete.
Here's one to the STO WEB server:

Quote:
Tracing route to startrekonline.com [208.95.185.44]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms <1 ms <1 ms 192.168.1.1
2 1 ms 1 ms <1 ms 89.*.*.66
3 2 ms 2 ms 1 ms te1-2.abn-pe-01.bbsyd.net [89.184.128.110]
4 1 ms <1 ms 1 ms 130.185.142.18
5 2 ms 1 ms 1 ms 130.185.142.17
6 5 ms 5 ms 5 ms 93.176.94.173
7 5 ms 5 ms 5 ms kbn-b3-link.telia.net [62.115.32.117]
8 5 ms 5 ms 5 ms te4-7.ccr01.cph01.atlas.cogentco.com [130.117.14.33]
9 11 ms 11 ms 11 ms te0-17-0-6.ccr42.ham01.atlas.cogentco.com [154.54.72.206]
10 20 ms 20 ms 20 ms te0-2-0-4.mpd22.ams03.atlas.cogentco.com [154.54.60.185]
11 28 ms 32 ms 33 ms te0-1-0-2.ccr22.lpl01.atlas.cogentco.com [154.54.37.110]
12 94 ms 100 ms 94 ms te0-5-0-3.ccr22.bos01.atlas.cogentco.com [154.54.44.189]
13 94 ms 94 ms 97 ms te3-2.ccr01.bos06.atlas.cogentco.com [154.54.46.130]
14 101 ms 107 ms 106 ms 38.111.40.114
15 98 ms 98 ms 101 ms www.playstartrekonline.fr [208.95.185.44]

Trace complete.
As you can see, the responsetimes are more than satisfactory to google, since the routings have a quick reaction time... However the connection to the webserver (i keep saying that, because a webserver and a application server are two very different things, another thing you must consider) from STO starts lacking speed as soon as it's routed through cogentco.

THAT is what is giving you lack... NOT PWE.
My name may say "PWE member", but I will never be.
-NEVER Forget the Screwups and ignorance made towards the people who supported the game through 2011
Don't look silly, don't call it "Zen-Store" - Don't waste devs time, Post proper bug-reports
Career Officer
Join Date: Jul 2012
Posts: 4,533
# 3
09-22-2013, 12:32 AM
Quote:
Originally Posted by anazonda View Post
It's getting a little boring about telling the same story every time, but let's give it another shot:

Just because you have a clear line to google, dosen't mean you have a clear line to PWE.

Remember, it's not like you have a direct connection to PWE... It goes through a series of hubs and routings before it reaches PWE/Google/9gag whatever.

For example, heres a tracert to google:



Here's one to the STO WEB server:



As you can see, the responsetimes are more than satisfactory to google, since the routings have a quick reaction time... However the connection to the webserver (i keep saying that, because a webserver and a application server are two very different things, another thing you must consider) from STO starts lacking speed as soon as it's routed through cogentco.

THAT is what is giving you lack... NOT PWE.


But it's EASIER to blame Cryptic/PWE for everything and get the support of the haters.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 1,729
# 4
09-22-2013, 12:43 AM
Quote:
Originally Posted by sopwithsnipe View Post
But it's EASIER to blame Cryptic/PWE for everything and get the support of the haters.
I'll go get the flaming torches.
Join Date : September 2010. Boldly going forward because Cryptic forgot reverse.
I am currently unsupervised, anyone who knows me will tell you that this will most likely lead to trouble. =3
Cryptic, I'll take your fancy T6 Ships and blow them out of the star's with my mighty T5 Vor'Cha!
Captain
Join Date: Jul 2012
Posts: 1,383
# 5
09-22-2013, 12:49 AM
Quote:
Originally Posted by anazonda View Post
It's getting a little boring about telling the same story every time, but let's give it another shot:

Just because you have a clear line to google, dosen't mean you have a clear line to PWE.

Remember, it's not like you have a direct connection to PWE... It goes through a series of hubs and routings before it reaches PWE/Google/9gag whatever.

For example, heres a tracert to google:



Here's one to the STO WEB server:



As you can see, the responsetimes are more than satisfactory to google, since the routings have a quick reaction time... However the connection to the webserver (i keep saying that, because a webserver and a application server are two very different things, another thing you must consider) from STO starts lacking speed as soon as it's routed through cogentco.

THAT is what is giving you lack... NOT PWE.
Actually I myself have been extremely surprised with ingame connection. A few weeks back I was getting constant dc's, major lags etc etc etc. Now though I have not had lag, random dc's. I have had no problems logging in etc etc etc. STO runs better than it has ever done for me.
Yes there has been server stability issues in the past, but I have not seen any of that for atleast coming up for 3 months now.
Like you have said it is not always PWE's fault. Again like Sopwithe has said it is always easier to lay blame with others.

You wait now I have said this I will start having major probs.

Hope you are keeping well anazonda
Live long and Prosper

Last edited by eazzie; 09-22-2013 at 01:19 AM.
Commander
Join Date: Jun 2012
Posts: 479
# 6
09-22-2013, 08:00 PM
Quote:
Originally Posted by anazonda View Post
It's getting a little boring about telling the same story every time, but let's give it another shot:

Just because you have a clear line to google, dosen't mean you have a clear line to PWE.

Remember, it's not like you have a direct connection to PWE... It goes through a series of hubs and routings before it reaches PWE/Google/9gag whatever.

For example, heres a tracert to google:



Here's one to the STO WEB server:



As you can see, the responsetimes are more than satisfactory to google, since the routings have a quick reaction time... However the connection to the webserver (i keep saying that, because a webserver and a application server are two very different things, another thing you must consider) from STO starts lacking speed as soon as it's routed through cogentco.

THAT is what is giving you lack... NOT PWE.
It looks like Cogentco is a primary provider for MMO's. If you Google 'em (how's that for ironic) you can find complaint threads on lag time for WOW with Cogentco as the primary culprit... just a note of interest.
ZOE: "Sir! You paid money for this?... on purpose??"

KIRK: "Excuse me... what does God need with a starship?"
Captain
Join Date: Jun 2013
Posts: 1,729
# 7
09-22-2013, 08:04 PM
Quote:
Originally Posted by lomax6996 View Post
It looks like Cogentco is a primary provider for MMO's. If you Google 'em (how's that for ironic) you can find complaint threads on lag time for WOW with Cogentco as the primary culprit... just a note of interest.
So we should Reroute the guys with the Flaming torches to Cogentco.....
Inertia just means you can do Powerslides in you carrier!
I am Il Shadow and i approve these Shennanigans!
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,238
# 8
09-22-2013, 08:10 PM
Cogentco's been a problem for years for some portion of players. Unfortunately there's not much Cryptic can do about it.
@HyperLimited
Join Date: Oct 2009 - My Youtube Stuff
Captain
Join Date: Jul 2012
Posts: 3,046
# 9
09-23-2013, 04:10 AM
Quote:
Originally Posted by hypl View Post
Cogentco's been a problem for years for some portion of players. Unfortunately there's not much Cryptic can do about it.
Yes there is, they can find a new provider
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 09:50 PM.