Starfleet Veteran
Join Date: Aug 2012
Posts: 140
The past 24 hours have been crap. (ever since patch)
-Last night while doing 1 mission, I had 9 DC's
- Then game crashed
- Got "Attempting to connect to controller tracker.."
- Verified files more times then I can count (lost track at Potato)
- Would get to the "CRYPTIC" splash screen, and it would sit there for about 2 minutes and then finally say "Fatal Error: Unable to initialize on-demand patching and connect to Patch Server: The connection was idle for too long."
- Did the whole " "Disable on-demand patching" thing and finally got on, but still for DC'd a bunch more times

On Computer 2, online for 30 minutes, and
- get the "Server Timed Out" msg
- try to log back in, "Server Timed Out"
- Restarted computer, and now I'm getting "Unable to Authenticate"


Seriously, You've had enough people telling you that the Patch is messed, you might want to get on this and fix it.
Captain
Join Date: Aug 2012
Posts: 782
# 2
09-27-2013, 06:54 PM
Quote:
Originally Posted by dauntlessf05 View Post
The past 24 hours have been crap. (ever since patch)
-Last night while doing 1 mission, I had 9 DC's
- Then game crashed
- Got "Attempting to connect to controller tracker.."
- Verified files more times then I can count (lost track at Potato)
- Would get to the "CRYPTIC" splash screen, and it would sit there for about 2 minutes and then finally say "Fatal Error: Unable to initialize on-demand patching and connect to Patch Server: The connection was idle for too long."
- Did the whole " "Disable on-demand patching" thing and finally got on, but still for DC'd a bunch more times

On Computer 2, online for 30 minutes, and
- get the "Server Timed Out" msg
- try to log back in, "Server Timed Out"
- Restarted computer, and now I'm getting "Unable to Authenticate"


Seriously, You've had enough people telling you that the Patch is messed, you might want to get on this and fix it.
im getting them also usually when the pve que is open or at the bank.
Lieutenant
Join Date: Dec 2012
Posts: 68
# 3 Server Time Out
09-27-2013, 07:10 PM
Kept on getting dropped upon loading map. Server no responding for 10s and went D/C alot tonight... Anyone getting similar thing??
Captain
Join Date: Sep 2012
Posts: 610
# 4
09-28-2013, 05:03 AM
I am having same problem.. I have verified my account now 3 times after crashes.

+ I DID A mission yesterday and did not complete so I had to redo it.
+ I did CE event .. got the reward but .. no shard or reward in my inventory when I then returned to normal space x 2.
Captain
Join Date: Apr 2013
Posts: 1,204
# 5
09-28-2013, 05:21 AM
Yup again something is up with the server, twice had an issue with the update server when zoning into someplace i havnt been to in a few patches, game froze up waiting for the patch i guess. then upon restart the patch server wouldnt connect with the launcher. That was last night. A couple hours ago 4 disconnects and 6 server not responding.

My network and internet is not the problem, my game client is not the problem.
Join Date: Nobody cares.
"I'm drunk, whats your excuse for being an idiot?" - Unknown drunk man.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,218
# 6
09-28-2013, 07:00 AM
Quote:
Originally Posted by jetwtf View Post
My network and internet is not the problem, my game client is not the problem.
Actually, it sounds like your Internet is the problem, as I haven't had any issues like this myself.

Use the 'Trace Route' and 'Net Test' diagnostics described in this thread...

http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=225155

... and post the results, as that will provide some clues on how healthy your Internet connection to the STO servers are.
Commander
Join Date: Sep 2013
Posts: 254
# 7
09-28-2013, 07:23 AM
Quote:
Originally Posted by grouchyotaku View Post
Actually, it sounds like your Internet is the problem, as I haven't had any issues like this myself.

Use the 'Trace Route' and 'Net Test' diagnostics described in this thread...

http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=225155

... and post the results, as that will provide some clues on how healthy your Internet connection to the STO servers are.
No issues here since I started playing STO about a week ago...ran the Trace Route test, and all my numbers are in the 50-60 range...'course, it's a brand new Desktop, so....
Boot to the Head!

...and one for Jenny and the wimp....
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 253
Connection is fine to any other internet source at my end...

Scotland...

C:\Users\Tom>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 7 ms 192.168.1.254
2 7 ms 7 ms 7 ms 217.32.142.103
3 7 ms 7 ms 7 ms 217.32.142.126
4 13 ms 18 ms 13 ms 212.140.206.10
5 14 ms 14 ms 13 ms 31.55.165.71
6 13 ms 14 ms 15 ms 31.55.165.107
7 20 ms 14 ms 12 ms acc1-10GigE-3-2-0.mr.21cn-ipp.bt.net [109.159.25
0.104]
8 26 ms 23 ms 28 ms core1-te0-13-0-17.ealing.ukcore.bt.net [109.159.
250.42]
9 20 ms 19 ms 20 ms peer2-xe3-0-0.telehouse.ukcore.bt.net [109.159.2
54.223]
10 21 ms 20 ms 20 ms t2c3-xe-0-1-3-0.uk-lon1.eu.bt.net [166.49.211.16
8]
11 24 ms 20 ms 60 ms 166-49-211-38.eu.bt.net [166.49.211.38]
12 96 ms 103 ms 96 ms xe-3-0-0.bos10.ip4.tinet.net [141.136.109.138]
13 98 ms 97 ms 97 ms internap-gw.ip4.tinet.net [77.67.77.54]
14 98 ms 108 ms 97 ms border11.te8-1-bbnet2.bsn.pnap.net [63.251.128.1
04]
15 104 ms 107 ms 108 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.
61.78]
16 99 ms 100 ms 102 ms 208.95.185.41

Trace complete.
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,218
# 9
09-28-2013, 10:48 AM
Quote:
Originally Posted by strorus View Post
Connection is fine to any other internet source at my end...

Scotland...

C:\Users\Tom>tracert patchserver.crypticstudios.com

Tracing route to patchserver.crypticstudios.com [208.95.185.41]
over a maximum of 30 hops:

1 1 ms 1 ms 7 ms 192.168.1.254
2 7 ms 7 ms 7 ms 217.32.142.103
3 7 ms 7 ms 7 ms 217.32.142.126
4 13 ms 18 ms 13 ms 212.140.206.10
5 14 ms 14 ms 13 ms 31.55.165.71
6 13 ms 14 ms 15 ms 31.55.165.107
7 20 ms 14 ms 12 ms acc1-10GigE-3-2-0.mr.21cn-ipp.bt.net [109.159.25
0.104]
8 26 ms 23 ms 28 ms core1-te0-13-0-17.ealing.ukcore.bt.net [109.159.
250.42]
9 20 ms 19 ms 20 ms peer2-xe3-0-0.telehouse.ukcore.bt.net [109.159.2
54.223]
10 21 ms 20 ms 20 ms t2c3-xe-0-1-3-0.uk-lon1.eu.bt.net [166.49.211.16
8]
11 24 ms 20 ms 60 ms 166-49-211-38.eu.bt.net [166.49.211.38]
12 96 ms 103 ms 96 ms xe-3-0-0.bos10.ip4.tinet.net [141.136.109.138]

13 98 ms 97 ms 97 ms internap-gw.ip4.tinet.net [77.67.77.54]
14 98 ms 108 ms 97 ms border11.te8-1-bbnet2.bsn.pnap.net [63.251.128.1
04]
15 104 ms 107 ms 108 ms perfectworldent-4.border11.bsn.pnap.net [216.52.
61.78]
16 99 ms 100 ms 102 ms 208.95.185.41

Trace complete.
as what other European players have posted this morning, it looks like tinet.net is having congesting issues resulting in severe packet drop on the gateway to tinet.net Trans-Atlantic cable link. With both tinet.net and above.net having issues this morning on their Trans-Atlantic cable links, are large number of European players are being affected...
Lieutenant
Join Date: Dec 2012
Posts: 68
# 10
09-28-2013, 01:34 PM
Cryptic, your massive D/C after the patch is destroying my weekend fun, and you guys expecting us to follow the forum rules for not swearing while you did not even try to respond our plea.... FK This!!
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:18 AM.