Go Back   Star Trek Online > Support > Graphical and Sound Issues
Login

Reply
 
Thread Tools Display Modes
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 11
01-30-2010, 11:07 PM
to OP , it's just you. no problems here at all with AMD video cards (aka ATI)
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 12
01-30-2010, 11:29 PM
Its not just the OP, a load of other threads here can attest to that including mine, seems to affect the 5800 series of cards worse.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 13
01-30-2010, 11:32 PM
Whats the deal with this postprocessing effects, it seems to make things look a little less sharp when its on, more colourful but a little blurry, will try the dynamic lighting thing when the server eventually works.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 14
01-31-2010, 09:24 AM
If your card is overheating on the STO launcher click on options and copy and past this into the advanced command line: -maxfps 60

If you do the /maxfps in game then you will have to do it everytime you start up the game. If you use the command line it keeps it even so you wont have to.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 15 fail
01-31-2010, 06:30 PM
My 5870 is getting 30 fps at highest settings after this patch!
That is 90 less than it was getting before!

WHAT THE F*** DID YOU GUYS DO TO THE GAME!!!!!!!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 16
01-31-2010, 06:39 PM
Quote:
Originally Posted by mrwafu View Post
I played another couple of episodes, dynamic lighting off and post processing on, game stable as a rock. Success!



I remember one person suggesting typing '/maxfps 30' (without the quotes) into chat in order to put a limit on how much strain the game will put on the video card, have you tried that?

Yep, tried that too. I muscled my way thru character creation and was able to play for about 3 minutes with my fan set at 100% instead of the normal 50% and the temp went form 79 to 98 within those 3 minutes. Still not resolved for me.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 17
01-31-2010, 06:40 PM
Quote:
Originally Posted by silverrose1119 View Post
to OP , it's just you. no problems here at all with AMD video cards (aka ATI)
Yeah, it's just OP, and countless others that have posted about this the past 3 weeks.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 18
02-01-2010, 08:54 PM
I don't mind disabling dynamic lighting, but postprocessing is a HUGE graphical fallback, this is ridiculous. Come on, fix this, please...
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 19
02-02-2010, 04:31 AM
seems to work fine for me with post processing on, just have t odisable dynamic lighting and all is stable now
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 20
02-02-2010, 09:34 AM
I have been using a Radeon 5750, and the dynamic lighting caused ridiculous amounts of crashes for ground combat alone. Now that I have turned it off, less lag and no crashing. That being said, I'd like to play the game with this function on and not crash.
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 01:00 PM.