Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 574
# 11
12-12-2013, 06:55 AM
The teleporting back is actually called rubberbanding. This happens when the client think you're one place and the server think you are not. Basically the server and client are not in synch, thus it seems like you are hauled back a few meters when they re-synch.

Generally the servers are pretty stable, but I do get the occasional lag spike, where everything just stops for 10-30 seconds, but those luckily are far and few between.

Patch days can lead to the servers acting like they are on drugs, but that is MMO games servers for you, they do unexpected things from tome to time...
Captain
Join Date: Aug 2013
Posts: 548
# 12
12-12-2013, 07:57 AM
I've neeeeeeever reallly had any problems, like sure maybe at night the internet gets bad for some odd reason, the server freezes about ONCE that day, but this is constant lag, which I've never had before, server not responding and server disconnecting all the freaking time.
http://s286.photobucket.com/user/parasite_12000/media/jub_zps9318ae82.jpg.html
Quote:
Originally Posted by stoutes View Post
Those fish are much like their masters, filthy backstabbers... All battlecloaked fish, waiting for the right moment...
Quote:
Originally Posted by breadandcircuses View Post
The boss being a gigantic Winter Epohh Researcher. As you lay waste to the Epohh Horde, she can occasionally cry out things like, "Didn't you want an Epohh friend?"
Career Officer
Join Date: Nov 2012
Posts: 333
# 13
12-12-2013, 08:20 AM
Then I would suggest that you contact your ISP as it sounds like there's a problem on your connection.
Captain
Join Date: Aug 2013
Posts: 548
# 14
12-12-2013, 08:23 AM
It is not a problem with my computer OR my network. It works fine anywhere else but the game. Unlike some I don't spend multiple hundreds or thousands to be able to play in best quality, but it still shouldn't be this bad.
http://s286.photobucket.com/user/parasite_12000/media/jub_zps9318ae82.jpg.html
Quote:
Originally Posted by stoutes View Post
Those fish are much like their masters, filthy backstabbers... All battlecloaked fish, waiting for the right moment...
Quote:
Originally Posted by breadandcircuses View Post
The boss being a gigantic Winter Epohh Researcher. As you lay waste to the Epohh Horde, she can occasionally cry out things like, "Didn't you want an Epohh friend?"
Captain
Join Date: Aug 2012
Posts: 1,903
# 15
12-12-2013, 08:26 AM
Quote:
Originally Posted by mynameisnom View Post
Ok wtf is up, server is laggy as hell i've now been afk penaltied because i havent been able to do squat since my ship looks like it belongs on one of those teacup rides with a boeing 747 engine attached to it. Stop "fixing crap" cuz all you're doing is breaking more.
----------------------------------------------------------

We have about 10 people on TS all the time and 25 or so in prime time

no one is complaing about lag

The problem is on your end my friend
Jellico....Engineer.....Stargazer KDF Tac
Saphire.. Science.....Ko'el Rom Kdf Tac
Leva........Tactical.....Mailu KDF Sci

JJ-Verse will never be Canon or considered Lore...It will always be JJ-Verse
Captain
Join Date: Aug 2013
Posts: 548
# 16
12-12-2013, 08:28 AM
It's definitely not, I think I would know if it was... It's not like I'm an alien to computer tech. I can tell when something's messed up and something is, but not in my computer, not with my modem or router
http://s286.photobucket.com/user/parasite_12000/media/jub_zps9318ae82.jpg.html
Quote:
Originally Posted by stoutes View Post
Those fish are much like their masters, filthy backstabbers... All battlecloaked fish, waiting for the right moment...
Quote:
Originally Posted by breadandcircuses View Post
The boss being a gigantic Winter Epohh Researcher. As you lay waste to the Epohh Horde, she can occasionally cry out things like, "Didn't you want an Epohh friend?"
Lieutenant
Join Date: Apr 2013
Posts: 62
# 17
12-12-2013, 08:32 AM
Quote:
Originally Posted by mynameisnom View Post
I've neeeeeeever reallly had any problems, like sure maybe at night the internet gets bad for some odd reason, the server freezes about ONCE that day, but this is constant lag, which I've never had before, server not responding and server disconnecting all the freaking time.
I'm over Wi-Fi and I still don't experience lag. It's most definitely YOU, sir. Either your specs are too high and your getting just client side lag or its your connection.

But I do hope you realize that the time you've taken to post in the forums about the lag, you could have called your ISP, checked your router/modem, and game settings and probably gotten it fixed. Maybe you just don't have the computer for it?
Career Officer
Join Date: Jun 2012
Posts: 2,394
# 18
12-12-2013, 09:04 AM
Quote:
Originally Posted by mynameisnom View Post
It is not a problem with my computer OR my network. It works fine anywhere else but the game. Unlike some I don't spend multiple hundreds or thousands to be able to play in best quality, but it still shouldn't be this bad.
Quote:
Originally Posted by mynameisnom View Post
It's definitely not, I think I would know if it was... It's not like I'm an alien to computer tech. I can tell when something's messed up and something is, but not in my computer, not with my modem or router
Unless those other servers are located in the same physical location as the STO servers, this observation has very little meaning, as different locations on the Internet will have different performance metrics.

Your computer and your router may be OK, but that doesn't mean your ISP can support a quality connection to the STO servers. If you really think that there is nothing wrong with your setup, then why not run the 'Net Test' and 'Trace Route' Network diagnostic, described in this thread...

http://sto-forum.perfectworld.com/sh...d.php?t=225155

... and post the results in the Tech Support forum and put your $$$ where your mouth is...
Starfleet Veteran
Join Date: Feb 2013
Posts: 89
# 19
12-12-2013, 10:05 AM
Quote:
Originally Posted by mynameisnom View Post
It is not a problem with my computer OR my network. It works fine anywhere else but the game. Unlike some I don't spend multiple hundreds or thousands to be able to play in best quality, but it still shouldn't be this bad.
Have you REALLY tested your ISP? For a long while one of the backbones my ISP goes through to get to STO was overloaded and was affecting me pretty badly.

Speed and Ping Tests are completely useless in diagnosing specific networking issues. Your traffic does not go from your ISP to the servers directly. Unless your actively monitoring every hop you might not see very much.

It might seem like its only STO but for me the majority of my providers traffic to other games, sites, voice servers was going through AT&T's backbone but for STO and Hulu the traffic was going through a different overloaded backbone and those 2 services would lag out or hang on frequent occasion.
Republic Veteran
Join Date: Oct 2012
Posts: 1,985
# 20
12-12-2013, 10:19 AM
Sounds like you are experiencing a PEBKAC error, contact tech support.
______________________________________
Remember Me

Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 04:16 AM.