Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
Right, I had an issue myself with disconnecting during loading screens and after waiting for nearly 3 days for a reply on a support ticket I have taken it upon myself to do a little digging to see what what was happening.

When I was playing beta I was checking the in's and outs of the launcher and game etc and noticed that I coudl change the proxy to EU to suit my needs. I believed this would improve my connection to the servers which initially, it did. Then they patched the game. Because I had been playing flawlessly for a few days I thought nothing of the proxy settings until I looked into it.

I decided to set the proxy to none as a bit of fault finding. I logged in and repeatedly entered and left a system and did a few away missions and all successfully without disconnecting. I then enabled the proxy again and bang! the problem was back.

So for anyone still having issues with loading screen disconnects. When you open your launcher, go to options and set proxy to none. Hopefully this will remedy your problem and you will be able to play without the annoyance of disconnects.

Hope this helps most with problems, if not then I feel for you , and I hope that Tech Support gets to your ticket in the not so distant future!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 2
02-01-2010, 03:20 AM
I'll certainly give this a try, mine is set to EU currently and the disconnects come pretty much every map change.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 3
02-01-2010, 03:29 AM
Quote:
Originally Posted by FTWinston View Post
I'll certainly give this a try, mine is set to EU currently and the disconnects come pretty much every map change.
Please post back and let me know if it works for you!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 4
02-01-2010, 04:04 AM
It Still Doesn't Work, Changed My Proxy Settings To None And Still Disconnects And Goes Straight Back To The Login Screen!!
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 5
02-01-2010, 04:17 AM
Damn, sorry it didn't owrk fella, hopefully you will get a fix soon. I thought it was AOL giving me problems at first but it turned out to be proxy. Maybe try setting it to US and see what happens.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 6
02-01-2010, 06:34 AM
http://forums.startrekonline.com/showthread.php?t=95837


This will fix it 100% gurantee, let me know if it doesnt.
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 7
02-01-2010, 06:44 AM
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 8
02-01-2010, 07:49 AM
Hydro, I Love You m8... Works for me now =] Having no connection issues what so ever
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 9
02-01-2010, 08:06 AM
Quote:
Originally Posted by michael45854
Until you have replies in that thread, your 100% Guarentee is worthless
Lt. Commander
Join Date: Dec 2007
Posts: 120
# 10
02-01-2010, 08:16 AM
the reason the proxy is ther is for those with isp's that throttle ther conection to the game sever causing huge lag. so if you are not haveing lag with the proxy set to none you should not be useing it.

as for me i have to use the proxy, it is ether constant unplayable lag or random disconnects and long log in times /sigh
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is Off
HTML code is Off


All times are GMT -7. The time now is 01:11 AM.